Christer Schweitz

Behöver ni anlita en kompetent och erfaren designer?
Christer Schweitz, designer

Jag har en lång erfarenhet av arbete inom design och interaktionsdesign, är noggrann och grundlig och har goda kunskaper inom bl a tillgänglighet och användbarhet – kunskaper som resulterat i långa uppdrag åt stora myndigheter, organisationer och tidningar där jag arbetat i agila projekt av publika nät, intranät och affärssystem.

Motivationen i mitt arbete är att skapa design som är ren och funktionell och som både svarar mot företagets affärsmål och driver användaren framåt. Jag  är van att följa såväl webbstandards, WCAG, W3C, som riktlinjer hos företag, vet hur man bygger och säkerställer så att funktioner fungerar i olika media och hur man implementerar webbstandards.

Som person är jag noggrann, jag gör grundliga efterforskningar som stöd för mitt arbete, och jag håller de tider och den budget som jag angivit. Jag har en pragmatisk inställning till mitt arbete där jag har lätt att prioritera eller omprioritera. Mitt yttersta mål är alltid att söka och skapa en ren och tydlig design som på ett pedagogiskt sätt visualiserar och lyfter fram interaktionen i en webbtjänst.

Jag har ett genuint intresse för hur design fungerar utifrån ett användarperspektiv – det är med största respekt  som jag deltar i ett projekt,  att testa på användaren är därför en viktig aktivitet under hela designprocessen.

Exempel på uppdragsgivare:
Skolverket, Utbildningsinfo, Stockholms Länsmuseum, Läkartidningen, Stockholms Universitet, Posten, Ericsson, Skanska, GE, Electrolux, Statskontoret, PRV (Patent registreringsverket), Multisoft Consulting, Vattenfall, Exportkreditnämnden

Program och tekniker:
Photoshop, Balsamique, HTML, CSS, WCAG 2.0, W3C, Responsive webb, Illustrator, Autocad fusion

Om Artefakt

Artefakt startades 1998 som ekonomisk förening. Företaget är numera en del av KNOD Studio Design AB.
Registreringsnummer: 559114-4067
Godkänd för F-skatt : SE559114406701

Inpirerande litteratur

Don’t Make Me Think – Steve Krug
The Inmates Are Running the Asylum Alan Cooper
Lean UX – Applying Lean Principles to Improve User Experience Av Jeff Gothelf,Josh Seiden
Interaktionsdesign och UX –  om att skapa en god användarupplevelse av Mattias Arvola

CV och portfolio

Se profil på LinkedIn
Se CV Christer Schweitz
Portfolio